Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο Γ. Γρίνος (Σχόλιο)

Επανεξελέγη και με τις ψήφους της ομάδας Καζαντζή με αντιπρόεδρο τον κ. Καλαντζή και γραμματέα την κ. Σαλακίδου για να δέση η συγκυβέρνηση και στο Δήμο Αγρινίου!
Στις εκλογικές διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος την πρώτη Κυριακή του  νέου έτους 2013 υπάρχουν οι δημαιρεσίες με μυστική ψηφοφορία με κάλπη που εκτός των προέδρου του Δ.Σ, αντιπροέδρου και γραμματέα υπάρχουν και εκλογές για την Οικονομική Επιτροπή και την Ποιότητα Ζωής.
Μια θεσμική συναίνεση και υποβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι το νομικό πλέγμα που διέπει αυτές τις διαδικασίες που καθορίζονται από την κεντρική πολιτική σκηνή, βλέπε "Καλλικράτη".
Με δεδομένο τον συσχετισμό των δημοτικών παρατάξεων και οι πολιτικές που υπηρετούν ήταν γνωστό και το αποτέλεσμα καθώς και τα περιθώρια που θα κινηθούν οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης τοπικά.
Η νέα μετατόπιση όμως των δημοτικών συμβούλων της "ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ" εκπροσώπων της μνημονιακής ΝΔ, όπου ψήφισαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και δήλωναν ότι θα κάνουν και το ίδιο με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), για τις επιτροπές, εκτός ότι ορισμένοι δεν πείθουν, αλήθεια τι............. 
μεσολάβησε από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία (2010), όταν οι ίδιοι πρότειναν στην ολομέλεια των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της τότε "ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ-Συνεργασία" τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και την αρνητική ψήφο στο Γ. Γρίνο; Ίσως τώρα να είναι ικανοποιημένοι για τις "δημοκρατικές διαδικασίες" (ήθελε να περάσει στον κανονισμό διάταξη να μην μιλάνε οι πολίτες!), που τήρησε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. και πείστηκαν αλλάζοντας στάση! Τρομάρα τους.....
Εντάξει καταλάβαμε το υπονοούμενο εκλογές έρχονται ποιος ξέρει τι ξημερώνει αύριο ούτως ή άλως έξω "ουρλιάζουν" πολλοί Λύκοι το συναινετικό κλίμα κάπως έτσι διαμόρφωσε και την συγκυβέρνηση καιρός είναι να το κάνουν και φανερά τοπικά. Χρόνια τώρα υπάρχει αυτή η κολόνια!  Τα μνημόνια με τα μεσοπρόθεσμα χαράτσια θέλουν να εφαρμόσουν οι άνθρωποι, που ψήφισαν τα κόμματά τους και τον εαυτούλη τους να σώσουν αν σώζεται ε... και κανά εκτάριο του παππού τους! Είναι καιρός τώρα για αντιπαραθέσεις; Μαζί τα ψηφίζουν όλα τι τις θέλουν τις εκλογές στις επιτροπές; 
Εδώ κοτζάμ αντιστράτηγο θα κάνουν Γραμματέα στο δήμο και εμείς οι απλοί άνθρωποι τι άλλο θέλουμε και φωνάζουμε θα μας φυλάει και από την αστυνομία ο άνθρωπος....  Πάντως δε λέω ο Δήμαρχος συνεπής στον πολιτικό του Μέντωρα εκτέλεση με τη μία το "παράγγελμά" του. 
Τι ήταν και αυτό πάλι που είπε ο "εκπρόσωπος" της νεοδημοκρατικής παρέας ότι θα μας κάνουν τη χάρη να προσφέρουν στη πόλη χωρίς καμιά απολαβή ουσιαστικά μετά τα τελευταία μέτρα. Μπα.. ποιός τα επέβαλε τα μέτρα εξαθλίωση της κοινωνίας ρε... "Καουμπόι" της Αερογέφυρας (μεταφορά τοπικού blog) το κόμμα σου θα μας πέθανε. Άντε ρε .... παραμυθά και όσοι σε ανέχονται....

Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κ. Δήμας ευχήθηκε καλή χρονιά με ειρήνη, που όπως είπε δεν είναι αυτονόητη και η καινούρια χρονιά να είναι εφαλτήριο για ταξικούς αγώνες για να ανατραπούν οι πολιτικές που θίγουν το λαό. Χωρίς παρουσία μωρέ Δημήτρη στο κοινωνικό γίγνεσθαι με ομφαλοσκοπήσεις και έξω από τα κοινωνικά ρεύματα και τις ανάγκες τους και δίχως εμπιστοσύνη στις νέες αναζητήσεις και ανεξάρτητη κοινή δράση δεν γίνεστε πιστευτοί παρά τις όποιες προθέσεις σας.

Για τη σημειολογία αξίζει να καταγραφεί ότι στη ψηφοφορία προσήλθε με καθυστέρηση ο κ. Σιδερίδης (Μοσχολιού) μετά την ανάδειξη προέδρου ενώ αποχώρησε μετά από αυτή ο κ. Στυλιαράς (ΠΑΝ). Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες για τις επιτροπές του δήμου.
Φωτο και ορισμένες πληροφορίες http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου